Referat: Landvetter IBK F00 - Pixbo Wallenstam IBF F03

En spännande tisdagskväll!

Idag mötte vi för första gången tunga, snabba och duktiga Landvetter F00.
Det blev en tätt, tight, fartfylld, underhållande och spännande match från första till sista sekunden.

Vi var ovanligt avvaktande i första perioden vilket kanske inte var så konstigt, då vi idag mötte ett klart större och tuffare lag än vanligt.
Det var en ganska jämn första period där Landvetter skapade lite fler målchanser. Vi stod upp bra, men tyvärr lyckades de efter en rörig situation göra ett mål då bara två sekunder återstod.

Det var ett mycket modigare och kreativare Pixbo som körde igång i andra perioden. Nu skapade vi mer, men Landvetter hade en mycket duktig målvakt med gott stöd av utespelarna som inte bjöd på något utan kamp. Även Landvetter hade chanser, men även vi hade ett bra försvarsspel och en trygg målvakt. Denna perioden var väldigt intensiv och gick i ett rasande tempo. De femton minuterna gick väldigt fort, plötsligt ljöd paussignalen. Andra perioden var slut, vi hade fler chanser men utan att lyckas göra mål.

Tredje perioden var lika intensiv men nu väblev våra motståndare allt mörare. Vi fick till fler och fler klara chanser och efter drygt 8 minuter spräckte vi tillslut nollan. Bytet efter gjorde vi ett mål till och hade bänt på steken.
Vi spelade nu med en go känsla, men Landvetter hade inte gett upp utan lyckades kämpa in ett kvitteringsmål med drygt 2 minuter kvar.

Vi fick under de skälvande slutminuterna några chanser att avgöra men 2-2 stod sig till slutsignalen.